Home » Lifestyle » Donosimo vam 5 najčešćih grešaka prilikom odabira pudera…
sminkat se

Donosimo vam 5 najčešćih grešaka prilikom odabira pudera…

Donosimo vam 5 najčešćih grešaka prilikom odabira pudera… 

Mnoge žene koriste puder svakog dana tokom zime, no nažalost, ako ne odaberete pravi puder možete završiti sa strašnim problemima kože.

puderisat

Možete pronaći na hiljade pudera na tržištu danas, ali koji je savršen za vas? Sve zavisi od vašeg tipa kože, ali možemo vam reći kakav puder nije dobar za vas i vašu kožu.

1. Previše taman puder
Žene se često odlučuju za pudere koji su čak 3 nijanse tamniji od njihove nijanse tena. To nije dobro, jer će vaše lice izgledati vrlo veštački. Umesto kupovine previše tamne osnove, odaberite pravu boju za vas i primenite bronzer da dodate boju svom tenu.

2. Jeftini puderi
Ne kažemo da treba da potrošite čitavo bogatstvo na pudere, ali izuzetno jeftini puderi imaju jako lošu teksturu koja će učiniti da vaša koža ne izgleda dobro. Dakle, ne štedite novac kada je u pitanju kupovina pudera!

3. Puder za pogrešan tip kože
Da li imate kombinovanu kožu i stalno nosite pudere koji sijaju na vašem licu? Imate suvu kožu i vaš omiljeni puder je onaj mat? Nošenje pogrešne osnove za vaš tip kože će samo mučiti vašu kožu, a vi ćete izgledati aljkavo. Ako ne znate koji je vaš tip kože, konsultujte se sa ekspertom.

4. Puder pozajmljen od prijateljice
Vaša prijateljica ga voli, ali ona ima tamniji ten i drugačiji tip kože? Izbegavajte korišćenje pudera svoje prijateljice. Ne samo da neće odgovarati vašem tenu, već možete preneti bakterije na vaše lice.

5. Debeli sloj pudera
Debeli sloj pudera izgleda grozno na mladom licu, čak i ako vaša koža ima akne. Dozvolite vašoj koži da diše i izaberite svetliju podlogu.