Home / Tehnologija & Tehnika / Philips smart četkica će da se brine vašim zubima i njihovim pravilnim pranjem

Philips smart četkica će da se brine vašim zubima i njihovim pravilnim pranjem

Kompanija Philips je predstavila novu električnu četkicu za zube iz linije Sonicare po nazivom FlexCare Platinum Connected, koju je moguće povezati sa smartphoneom.

Radi se o “pametnoj” četkici koja pomaže da zube operete na najbolji mogući način. Jedna je od mnogih koje su se pojavile na tržištu u posljednjih nekoliko dana, a sve imaju sličan cilj, pobrinuti se da korisnik pere zube dovoljno dugo. Međutim, FlexCare ima dodatne mogućnosti, na tržištu će se pojaviti u julu, a koštaće 200 dolara.

Četkica se putem Bluetootha spaja sa smartphoneom i koristi različite senzore da bi utvrdila koliko dobro četkate zube. Posjeduje zamjenjive glave i tri nivoa vibracija, što omogućava čak 31.000 četkanja u minuti.

Opremljena je i senzorom lokacije, tako da može odrediti koji dio zuba perete i koliko dugo mu se posvećujete. Kada perete zube, četkica pokazuje koje zube dodirujete i da li je to vremenski dovoljno. Ako pretjerate, upozoriće vas zvučnim signalom.

Četkica dozvoljava i unos određenih podataka, kao što je na primjer povlačenje zubnog mesa i slično. U tom slučaju će savjetovati prilagođavanje pritiska.

Aplikacija će vas takođe pitati da li ste koristili konac.

FlexCare prikuplja podatke o vašim zubima te vam putem aplikacije šalje različite savjete, a ima ih ukupno 3.000.

 

Centralno.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *